TÜRK OMURGA DERNEĞİ ÜYELERİNE

Sayın Meslektaşlarım,

 

Son bir yıldır pandemi süreci ve koşulları nedeniyle oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. Bu kadar olumsuzluk içindeyken, olumlu bir gelişmeyi siz üyelerimizle paylaşmak istedik. 

Bildiğiniz gibi Scoliosis Research Society (SRS), merkezi ABD'de olan bir meslek derneğidir. Bundan yaklaşık 8-10 sene kadar önce bu dernek bünyesinde, omurga cerrahisinin duayenlerinden merhum Dr. Marc Asher adına bir burs oluşturulmuştur. Burs kapsamında, Dr. Marc Asher fonuna belli bir miktar fon payı yatıran derneklerin üyelerine yıllık kongrelere bir kişi için ücretsiz katılma olanağı sağlanabiliyordu. O dönemde, dernek imkanları ve eski başkanlarımızdan Sayın Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu'nun destekleri ile bu fon oluşturulmuş ve işlemeye başlamıştı. Ancak son iki dönemde bu burstan faydalanılmaması, son bir yılda da pandemi koşulları nedeniyle kongrelerin yapılamaması nedeniyle bu bursta yüklüce bir miktar biriktiği öğrenildi. Şu anda SRS başkanı olan Sayın Prof. Dr. Muharrem Yazıcı, konuyu tekrar ele almış ve kendi olanaklarıyla burs miktarını yükselterek Dr. Marc Asher bursunu güncellemiştir. Burs kapsamında her yıl SRS tarafından düzenlenen SRS meeting, IMAST gibi toplantılara tüm masrafları SRS tarafından karşılanmak üzere iki üyemizi gönderebileceğiz. Burs kuralları, daha öncekilerle aynı olup bursa başvuracak adayların dernek üyemiz olması ve bu toplantılarda bildirisinin bulunmasından ibarettir.

Önemli bir maliyet tutan bu bursu, Türk Omurga Derneği adına dernek bütçemize hiç dokunmadan yükseltip işler hale sokan SRS derneği başkanı Sayın Prof. Dr. Muharrem Yazıcı'ya özellikle teşekkür ederiz.

 

En yakın tarihteki fiziksel toplantıda buluşmak üzere,

 

Türk Omurga Derneği adına

Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Ömer AKÇALI

Türk Omurga Derneği Üyelerine
Konu:Türk Omurga Derneği Üyelerine
Haber Eklenme Tarihi:9 Mart 2021 Salı Yayında geçen süre:3 yıl önce
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız