TOD ''OMURGA CERRAHİSİNDE YENİLİKLER''

 

Değerli Meslektaşlarım,

Tıbbın her alanında olduğu gibi, ileri endüstriyel gelişmelere paralel olarak Omurga Cerrahisi son yıllarda kendi gelişim hızının çok ötesinde değişimlere sahne olmaktadır. Yirminci yüzyılın henüz başında in-situ füzyon cerrahisi, yüzyılın ortalarında ise Harrington sisteminin kullanımı, modern Skolyoz cerrahisinin ilk kilometre taşlarını oluştururken, günümüzden sadece 3 dekat öncesinde, endoskopik uygulamalar omurga cerrahisi pratiği içinde kendine yer aramaya başlamıştır.

Bugün artık büyüyen omurgada Skolyoz Cerrahisini büyümenin modülasyonu ile füzyonsuz, dejeneratif omurga hastalıklarının birçoğunu ise endoskopik yöntemler ile minimal invaziv tedavi edebilme noktasındayız.

Tüm bu yenilikleri daha iyi anlamak ve Türk Omurga Cerrahisi pratiğinde uygulanabilir kılabilmek için Türk Omurga Derneği ve TOD Endoskopik Omurga Cerrahisi Çalışma Grubu’nun desteği ile 11.2.20023 tarihinde Adana’da ‘Omurga Cerrahisinde Yenilikler’ başlıklı bir toplantı düzenlenecektir. Tüm meslektaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Katılım 50 kişi ile sınırlıdır.

Kayıt için tıklayınız

 

Sayın Meslektaşlarımız,


06.02.2023 tarihinde ülkemizde yaşana deprem nedeniyle 11.02.2023 tarihinde Adana’da düzenlenmesi planlanan ‘Omurga Cerrahisinde Yenilikler’ başlıklı toplantımızın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. Tüm camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle.


Saygılarımızla.

Prof. Dr Alihan Derincek

Op. Dr Özkan Çeliker

 

 

 

Tod ''Omurga Cerrahisinde Yenilikler''
Konu:TOD ''OMURGA CERRAHİSİNDE YENİLİKLER''
Haber Eklenme Tarihi:17 Ocak 2023 Salı Yayında geçen süre:geçen yıl
  • Paylaş:
Yorum Yazmak için tıklayınız